Tasarım sürecinize neden Wireframing eklemelisiniz?

Bir nihai ürünün nasıl görünmesi gerektiğini doğru bir şekilde tanımlamak için zaman ve enerji harcamak, mutlak bir zorunluluktur. Bu adıma zaman ayırarak zamandan, paradan ve diğer kaynaklardan tasarruf etmenize yardımcı olabilirsiniz; ve tel kafes kullanmak bunu yapmanın harika bir yoludur!

Tel çerçeveler bir prototipin iskeleti olarak görülür. Bir tel kafesle, tasarımınızda görmek istediğiniz öğelerin ana hatlarını belirlemek kolaydır. Bu, bir son ürünün tam olarak nasıl görünmesini ve davranmasını istediğinizi göstermek için harikadır ve şablonlarla yapıldığında büyük bir zaman tasarrufu sağlar.

Hem düşük kaliteli hem de yüksek kaliteli tel çerçevelemeye bakmak çok kullanışlı olabilir, çünkü mümkün olan en kısa sürede önemli geri bildirimler almanıza yardımcı olacaktır. Tasarım oluşturulduktan sonra, nihai ürünün gerçekte nasıl çalışacağı yanılsamasını vermek için bir prototip oluşturmak için kullanılabilir.

Öğelerinizi açıkça tanımlama

Bir öğe “soyut bir şeyin temel veya karakteristik bir parçası” olarak tanımlanır, ancak bir öğeye tasarım açısından bakıldığında, bir öğe aslında kullanıcı arayüzünün çok özel bir işlevi olan bir bölümünü gösterir.

Tel çerçevelemede, aslına uygunluklarına bağlı olarak, öğeler tasarımda inanılmaz derecede basit ve nötrden, örneğin bir öğenin boyutunu ve şeklini belirtmek için siyah beyaz vektör çizimlerinden, gerçekçi ve tamamen renkli gibi çok karmaşık ve spesifik olana kadar değişir.

4 tip eleman vardır:

Giriş Kontrolleri: Bunlar, kullanıcıdan bilgi gerektiren unsurlardır. Bunlara örnek olarak metin alanları, onay kutuları ve açılır listeler dahildir.

Gezinme Bileşenleri: Kullanıcının son kullanıcının tasarım içinde hareket etmesine yardımcı olacağı veya tasarım içindeki mevcut konumunu belirteceği öğelerdir. Bunun örnekleri arasında slaytlar, sayfalandırma ve bir arama alanı bulunur.

Bilgi Bileşenleri: Bunlar, son ürün kullanılırken kullanıcıya aktif olarak daha fazla bilgi veren öğelerdir. Bunun örnekleri arasında araç ipuçları, ilerleme çubuğu ve bildirimler sayılabilir.

Tasarım sürecinde tel çerçeve kullanmak, prototipte ihtiyaç duyulan öğeleri göstermeyi kolaylaştırır. Öğeleri net bir şekilde haritalandırarak, paydaşlar son üründe hangi öğelerin oluşturulacağını görecek ve son kullanıcıların ürünü kullanırken sahip olacağı amaçlanan davranış hakkında daha iyi bir fikre sahip olacaklar.

Tel Kafesler

Tasarımlar hakkında geri bildirim toplama

Daha önce de söylediğimiz gibi, bir nihai ürün tasarlarken tel çerçeveleme olmazsa olmazlardandır. Bir tel kafes kullanmak, başkalarının, yapılı ürünün bir yinelemesini görmelerine gerek kalmadan bir vizyonu anlamalarını çok daha kolaylaştırır.

Bir fikir bir kurucu veya tasarımcı için açık olabilir – ancak bunu ekibinizin başka bir üyesine veya bir müşteriye açıklamak zor olabilir! Bunun nedeni, muhtemelen nihai ürünün nasıl çalışacağını görecek veya anlayacak içeriğe sahip olmamalarıdır.

Bunun yerine, tel kafesleri kullanırken paydaşlar, tasarım sürecinde UX’in nerede bir öncelik olduğunu anlayabilirler. Bununla, tüm ekip tasarım aşamalarında birlikte çalışabilir, kullanıcı akışını, son kullanıcıların son ürünü kullanmak için hangi adımları atacağını ve üründe nasıl gezineceğini daha iyi anlayabilir. Prototip potansiyel son kullanıcılarla paylaşmaya hazır olduğunda, siz ve ekibiniz, testçilerinizin geri bildirimlerini oluşturarak prototipin yeni yinelemelerini kolayca oluşturabilirsiniz.

Fikirleri basit ama doğru bir biçimde yazmak, tasarıma bakan herkesin nihai ürünün nasıl görüneceğini anlayabileceği anlamına gelir. Bu harika, çünkü projeyi somut bir şey olmadan tanımlamak oldukça zor olabilir ve geleceğe ilişkin kararların alınması gerektiğinde, herhangi bir belirsizlik veya belirsizliğe yer verilmesi maliyetli hatalara yol açabilir.

Bunun da ötesinde, paydaşlarınızdan geri bildirim almadan sıfırdan bir ürün oluşturmak ve ürünü hayata geçirmenin lojistiğini anlamak inanılmaz derecede zor olabilir ve genellikle bir projede zaman tüneli olur.

Bir ürünün nasıl çalışması ve nasıl görünmesi gerektiğini, diğerlerinden gelen geri bildirimlerle anlamak, tasarımcıların ve onların işbirlikçilerinin, önlerinde hangi tuzakların yatacağını en kısa sürede görmeleri ve çok fazla zaman ve kaynak harcamadan bunları düzeltmeleri anlamına gelir.

İşbirliğini geliştirmek için yeniden çalışmayı en aza indirin

Tel çerçevelerin kullanımından sıklıkla gördüğümüz bir diğer fayda, yeniden çalışmaya gerek olmadığı için tasarım üzerinde çalışmak için harcanan toplam zamanın daha az olmasıdır.

Önceden tel çerçeveleme yaparak, dahil olan tüm taraflar, nihai ürünün doğru şekilde oluşturulduğundan emin olmak için gereken içeriğe sahip olur. Daha önce öğrendiğimiz gibi, herhangi bir inşaat çalışması yapılmadan önce projenin açık ve kapsamlı amaç ve hedeflerinin açıkça tanımlanması gerekir. İlk fikirleri olan kişilerden net özetler olmadan, binadan sorumlu geliştiriciler, tasarımcıların veya paydaşların tasavvur ettikleriyle aynı doğrultuda olmayan bir yönde çok kolay bir şekilde çalışabilirler – ve bu mutlaka bir anlayış eksikliğine bağlı değildir.

Fikirlerin görsel olarak gösterilmesini sağlayarak, ekip yalnızca projelerinin nihai hedeflerini daha iyi anlamakla kalmaz, aynı zamanda bir şeyin nasıl görünebileceği veya çalışabileceği konusundaki anlayışlarında herhangi bir boşluk varsa, yorum eklemek veya tasarımlara açıklama eklemek kolaydır.

Bunun bir başka yararı da, tel kafes kullanmanın, bir ürün tam olarak oluşturulmadan önce tasarım ve geliştirme ekipleri arasında daha iyi işbirliği için bir fırsat yaratmasıdır. Geliştirme ekibinin altında olduğu sınırlar veya kısıtlamalar ne olursa olsun, geliştirmenin tam olarak neyin mümkün olabileceğini varsayabilme. Örneğin, prototipte diğerlerinden daha gerekli olabilecek tasarım özellikleri varsa, geliştirme ekibi geliştirme aşamasında hangi temel özelliklerin daha erken oluşturulması gerektiğine ve hangilerinin sonraki yinelemelere dahil edilebileceğine öncelik verebilir.

Kısacası, tel çerçeveleme ile bir prototip oluşturmak, tasarımda bir zorunluluktur! Zamandan, paradan ve kaynaklardan tasarruf etmenin yanı sıra, bir ekip içindeki yanlış iletişimden kaynaklanan çok fazla stresten de tasarruf edebilir ve somut bir nihai üründe yerleşik bir fikir edinme sürecini basitleştirebilir ve düzenleyebilir. Marvel’da tel çerçeve oluşturmaya bugün başlayın !

Bize buradan ulaşabilirsiniz

Sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız.